Zwarte Pieten 2020 

Dinsdag 6 juli.

Protestactie met krijt bij het bezoekadres van GroenLinks in Utrecht. GroenLinks stop met het indienen van moties om Zwarte Piet de nek om te draaien! GroenLinks gaat niet over het Sinterklaas. Handen af van Zwarte Piet.

Dinsdag 6 juli.

Protestactie bij het stadhuis in Zutphen. Burgemeester Annemieke Vermeulen hou op met het kinderlijk gedrag, gedram om Zwarte Piet te verbannen! Een burgemeester mag zich niet bemoeien met de inhoud van een traditie. Ook niet de club van GroenLinks door het indienen van moties.

Zaterdag 4 juli.

Vannacht protestacties in Gorinchem, Baarn, Stichtse Vecht en Zaanstad tegen de inmenging van politieke partijen als GroenLinks, DENK, en PvdA om Nederlands grootste kindervriend, en hulp van Sinterklaas, Zwarte Piet de nek om te draaien. Gemeente hebben Intocht comités onderdruk gezet, gechanteerd als Zwarte Piet niet zou verdwijnen er geen subsidie meer verstrekt zal worden. Chantage is strafbaar dus gebeurt het in jou gemeente ga aangifte doen.
Wij roepen mensen op een crowdfunding op te zetten en een eigen intocht te organiseren zoals in Hoek van Holland of je kan ons om hulp vragen.Dinsdag 30 juni.

Dinsdagavond zijn we naar de raadsvergadering in Amersfoort geweest. Voor aanvang van de raadsvergadering hebben wij fractievoorzitter Tahsin Bülbül van DENK aangesproken. In de video hieronder kan je zien hoe dat is gegaan. Politieke partij DENK en GroenLinks hebben meerdere moties ingediend om Zwarte Piet helemaal uit Amersfoort te verbannen. Bij de centrale intocht zijn vanaf dit jaar alleen nog roetveepieten te zien. Wij zijn in contact met inwoners uit Amersfoort dus wordt vervolgd.
Maandag 29 juni.

Protestactie bij bezoekadres Sophia Scholen en gemeentehuis in Voorhout. Een aantal bestuurders hebben besloten om Zwarte Piet te verbannen op de Sophia Scholen. Hoe is het mogelijk dat onder andere bestuursvoorzitter Omar Ramadan van Sophia Scholen en wethouders zich bemoeien met een traditie en in het bijzonder met Zwarte Piet. De inwoners Duin- en Bollenstreek bepalen hoe de traditie wordt gevierd en niet bestuurders!   


Woensdag 12 februari 

Wij hebben woensdagavond de eerste meeting gehad met het Zwarte Pieten Comité. Het was een zeer informatieve meeting en wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking. Wordt vervolgd.