Zwarte Pieten 2020 

29 september.

Vannacht kwamen de Zwarte Pieten in actie!

De club van GroenLinks Noordwijk had een motie ingediend om Zwarte Piet de nek om te draaien. Dit accepteren wij niet, en er volgde een protestactie voor de deur van het gemeentehuis in Noordwijk. Vanmorgen was de stemming over de motie en werd met overgrote meerderheid weggestemd. Beste volgers kom in actie!


Nieuwsartikel Omroep Bo


27 september.

In noord, oost, zuid en west is actiegevoerd voor het behoud van Zwarte Piet.

Zwarte Pieten van Nederland kiest Zwarte Piet, locale Pieten en Zwarte Pieten Actiegroep hebben door het land in bushokjes, scholen, winkelcentra, gemeentehuizen en bij het stadion van Feijenoord spandoeken opgehangen, posters en stickers geplakt. 
Het volk gaat over Zwarte Piet en uit vele onderzoeken blijkt dat de overgrote meerderheid van Nederland Zwarte Piet wil. Ook krijgen wij dagelijks mooie foto’s van inwoners die de posters voor het raam hangen.

Wil je ook deelnemen aan een landelijk protest? Meld je aan! Samen sterk!

Protesten in Den Helder, Voorhout, Heerhugowaard, Schagen, Leiden, Schiedam, Heemskerk, Den Haag, Bloemendaal, Enschede, De Westereen (Friesland), D
eventer, Zutphen, Meppel, Anna Paulowna, Almelo, Weesp, Lisse, Warmond, Zaandam, Rotterdam, Alkmaar, Julianadorp 7 september.

Zwarte Pieten van Nederland Kiest Zwarte Piet en ons hebben de deur van Zaan Primair Onderwijs dichtgeplakt met posters uit protest tegen het besluit om Zwarte Piet op alle basisscholen en kinderdagverblijven te verbannen in Zaanstad.
Ook het bestuur van Zaan Primair onderwijs dat gevestigd is aan de Ds.M.L. Kingweg in Zaandam mag zich helemaal niet bemoeien met het uiterlijk van Zwarte Piet. De ouders en kinderen gaan over de traditie.

Wij zien het genomen besluit als discriminatie op basis van kleur en levensovertuiging. Wordt vervolgd.


2 september.

Protestactie bij het kantoor van scholenkoepels in Beverwijk. Stop discriminatie op basis van levensovertuiging en kleur. Wordt vervolgd.

31 augustus.

We voeren weer protest in de Duin- en Bollenstreek.
Vandaag is in Regio Midden een nieuw schooljaar begonnen. Bij basisscholen De Fontein in Hillegom en De Startbaan in Sassenheim is de eerste schooldag begonnen met protestacties tegen het besluit Zwarte Piet op de Sophia Scholen de nek om te draaien.
Bestuurders mogen zich niet bemoeien met het uiterlijk van Zwarte Piet. Uitspraak Raad van State 12 november 2014. Voor de protestacties is krijt gebruikt.


Steun de Zwarte Pieten Geef.nl

11 augustus.

Protestactie bij het bezoekadres van Facebook in Amsterdam. Één van de oprichters van Facebook Mark Zuckerberg gaat Zwarte Piet verbannen op Facebook en Instagram. Dit is discriminatie op basis van levensovertuiging en kleur! Ook zijn wij nu te volgen op www.friendweb.nl/zwartepietenactiegroep. Friendweb kan je vergelijken met Facebook en Zwarte Piet is op dit platform van harte welkom. Kom ook naar Friendweb!


2 augustus.

Het eerste landelijk protest is geslaagd! Dit smaakt naar meer 😊
In Deventer, Weesp, Helmond, Heemskerk, Veenendaal, Katwijk, Haarlem, Amersfoort, Zeist, Den Helder, Hengelo, Zwolle, Emmen, en Bloemendaal is actiegevoerd tegen het besluit om Zwarte Piet de nek om te draaien.

Bestuurders gaan niet over Zwarte Piet! Het volk gaat hierover. Uitspraak Raad van State 2014.
Iedereen die heeft meegedaan, BEDANKT! 


26 juli. 

Weer een protest bij het bezoekadres Sophia Scholen in Voorhout. Bestuurders zijn niet bevoegd het uiterlijk van Zwarte Piet aan te passen. Uitspraak Raad van State 2014.


12 juli.

Pro Zwarte Pieten komen weer in protest tegen het besluit Zwarte Piet te verbannen op de Sophia Scholen. Wordt vervolgd.

Nieuwsartikel Bo Omroep Bollenstreek


Dinsdag 6 juli.

Protestactie met krijt bij het bezoekadres van GroenLinks in Utrecht. GroenLinks stop met het indienen van moties om Zwarte Piet de nek om te draaien! GroenLinks gaat niet over het Sinterklaas. Handen af van Zwarte Piet.

Dinsdag 6 juli.

Protestactie bij het stadhuis in Zutphen. Burgemeester Annemieke Vermeulen hou op met het kinderlijk gedrag, gedram om Zwarte Piet te verbannen! Een burgemeester mag zich niet bemoeien met de inhoud van een traditie. Ook niet de club van GroenLinks door het indienen van moties.

Zaterdag 4 juli.

Vannacht protestacties in Gorinchem, Baarn, Stichtse Vecht en Zaanstad tegen de inmenging van politieke partijen als GroenLinks, DENK, en PvdA om Nederlands grootste kindervriend, en hulp van Sinterklaas, Zwarte Piet de nek om te draaien. Gemeente hebben Intocht comités onderdruk gezet, gechanteerd als Zwarte Piet niet zou verdwijnen er geen subsidie meer verstrekt zal worden. Chantage is strafbaar dus gebeurt het in jou gemeente ga aangifte doen.
Wij roepen mensen op een crowdfunding op te zetten en een eigen intocht te organiseren zoals in Hoek van Holland of je kan ons om hulp vragen.Dinsdag 30 juni.

Dinsdagavond zijn we naar de raadsvergadering in Amersfoort geweest. Voor aanvang van de raadsvergadering hebben wij fractievoorzitter Tahsin Bülbül van DENK aangesproken. In de video hieronder kan je zien hoe dat is gegaan. Politieke partij DENK en GroenLinks hebben meerdere moties ingediend om Zwarte Piet helemaal uit Amersfoort te verbannen. Bij de centrale intocht zijn vanaf dit jaar alleen nog roetveepieten te zien. Wij zijn in contact met inwoners uit Amersfoort dus wordt vervolgd.


Nieuwsartikel NederlandFeest.nlMaandag 29 juni.

Protestactie bij bezoekadres Sophia Scholen en gemeentehuis in Voorhout. Een aantal bestuurders hebben besloten om Zwarte Piet te verbannen op de Sophia Scholen. Hoe is het mogelijk dat onder andere bestuursvoorzitter Omar Ramadan van Sophia Scholen en wethouders zich bemoeien met een traditie en in het bijzonder met Zwarte Piet. De inwoners Duin- en Bollenstreek bepalen hoe de traditie wordt gevierd en niet bestuurders!   


Woensdag 12 februari 

Wij hebben woensdagavond de eerste meeting gehad met het Zwarte Pieten Comité. Het was een zeer informatieve meeting en wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking. Wordt vervolgd. 

Lees verder